24 Ekim 2011 Pazartesi

Yoğun Pişiklerde Pişik Kremi Seçimi

kolostomili bebeklerden en büyük sorunlardan birisi de ne yazık ki makat açıldıktan sonra oluşan pişiklerdir. Bu durumdaki ailelerin endişe duyduğu bir durumdur. Popoda oluşan ve yara seviyesinde seyreden pişikleri gidermenin yollarını aramakla geçti bir dönemimiz.

pişikten kurtulmak için çeşitli kremler denedik. Bir çoğunun ismine forumlarda rastlarsınız. O kremle şu kremi karıştırın mükemmel falan deniliyor. Ama anal atrezi ameliyatı sonucu oluşan pişikler bizim bildiğimiz pişiklerden biraz daha farklı oluyor. Çünkü popo hiç alışık olmadığı bir durumla "kaka" ile karşılaşıyor. Ve durmak bilmeyen bir kaka sonucu popo kurumaya fırsat bulamıyor. Haliyle pişik kaçınılmaz oluyor. Hatta pişikin biraz ileri seviyesi ile karşılaşabiliyorsunuz.

Tabi bu anlattıklarım tüm anal atrezili çocuklarda olacak diye bir şey yok. Cildin hassasiyeti de bu konuda oldukça etkili. Yani kimi çocukta popo derisinin dökülmesine vardıran bir pişik kimi çocukta hiç bir etki yapmayabiliyor.


Bizim karşılaştığımız ise oldukça yoğun bir pişik durumu. İleri seviye diyebilirim. Bizde farklı kremler denedik. Nerdeyse piyasadaki tüm pişik kremlerini denedik diyebilirim. En son kullandığımız krem oldukça iyi geldi ve hala kullanıyoruz. Kullandığımız pişik kreminden oldukça memmunuz. Kremin adını isteyenler  armistanbul34@gmail.com mail adresine mail atarlarsa ismini verebilirim.

Peki pişik kremi seçerken nelere dikkat edeceğiz. Özellikle ileri seviyede olan ve kurumak bilmeyen pişiklerin önlemek için öncelikli olarak doktorunuzun tavsiyelerini dinleyin. Piyasada bir dünya pişik kremi mevcut. Eğer ileri düzey bir pişikle karşı karşıyaysanız size tavsiyem çinko oranı yüksek olanları tercih edin. Çinko oranı % 5 olanı da var %40 olanı da var. % 40 olanı tavsiyemdir. Ayrıca yoğun kıvamlı olmasına dikkat edin. Bu sayede bebeğinizin poposu daha fazla kaka dan korunmuş olur.

Her türlü sorunuz için mail atabilirsiniz.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Kremin ismi ney acaba kullanmadığımız kalmadı

Unknown dedi ki...

Kremin ismi ney acaba kullanmadığımız kalmadı

Unknown dedi ki...

Bizde 5ay oldu kapama olalı hala kanamalı pisliklerle ugrasiyoruz kullandığınız kremin ismi nedir ogrenebilirmiyiz

Unknown dedi ki...

İlacın ismi nedir acaba

Yorum Gönder