22 Haziran 2011 Çarşamba

Kolostomi Torbası Seçimi Ve Anüs Kapalılığı

kolostomi torbası,kolostomi torbası çeşitleri,anüs kapalılığı,popo kapalılığı,makat kapalılığı
Anüs kapalılığı ile doğan bebeklerin bakımında en çok yaşanan sıkıntıların başlıcaları kolostomi yapılmışsa kolostomi torbası seçimi, kolostomi bakımı, kolostomi bölgesinde oluşan yaralar, anüs açıldıysa ve bebek kakasını anüsten yapmaya başladıysa oluşan pişik.

Bunlara zaman geldikçe vakit buldukça değineceğim. Bunları paylaşmadan önce yazdıklarım tamamiyle yaşayarak öğrendiklerimden yani tecrübelerimden çıkardıklarımdır. Hiç bir şekilde doktor tavsiyesi niteliği taşımaz.

Bizim en başta yaşadığımız sıkıntı kolostomi torbası seçimi oldu. Hastaneden çıkıncaya kadar promosyon amaçlı getirilen kolostomi torbalarından kullanıldı. Hastaneden çıktıktan sonra ise sigortanında karşıladığı bir kolostomi torbası kullanmaya başladık. Ama kullandığımız kolostomi
torbası bebek kakasını yapmaya başladığında kendini salıyor ve kenarlarından sızdırıyordu. Önceleri Kolostomi torbasını değiştirme yoluna gittik ama bebeğin cildini tahriş etmeye başladı. Tahmin ettiğiniz üzere bu kadar sık değiştirmek elbette cildi tahriş edecektir. Daha sonra yara bandına benzer bir bant aldık. Ve bu bantla kolostomi torbasının etrafını dolandık. Sızdırmaya biraz ara vermiş olsada kolostomi torbasından istediğimiz verimliliği alamıyorduk. Hem zahmetli bir işti hem de tam anlamıyla sızdırmaya çözüm değildi. Eğer bantları iyi kullanmamışsak torba sızdırdığı gibi bebeğin cildi hem kolostomi torbasının cilde yapışmasından hem de kullandığımız bandın cilde yapışmasından kaynaklanan tahrişlerden iyice kötü oluyordu.

Bu durumda farklı kolostomi torbası alternatifi aramaya başladık. Sigortanın karşılamadığı bir ithal ürün bulduk (Eğer harhangi bir değişiklik olmadıysa Sigorta bu ürünü şimdi karşılıyor). Ondan kullanmaya başladık. Taktığımız bir kolostomi torbası üç dört gün rahat bir şekilde bebeğin cildinde sızdırmadan kalıyordu ve ekstra herhangi bir malzemede kullanmıyorduk. Bu Kolostomi torbasından oldukça memnun kaldığımızı belirtmek isterim.

Eğer Kolostomi torbasından dert yanan ailelerden birisi iseniz armistanbul34@gmail.com mail adresine mail attığınız taktirde kolostomi torbasının adını sizlere gönderirim. Burda adını paylaşmamamın tek nedeni ise haksız rekabete sebep olmamak. Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Yazının başında da söylediğim gibi anüs kapalılığı ile doğan bebeklerde yaşanan sıkıntılarda tecrübelerimi paylaşmak, ihtiyacı olanlara yardım etmek niyetindeyim. Yaşadığımız sıkıntıları, gördüğümüz gelişmeleri zamanı geldikçe ve vakit buldukça sizlerle paylaşacağım. Herhangi bir konuda kafanıza takılan soru varsa armistanbul34@gmail.com mail adresini kullanarak bana ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba ellerinize sağlık çok güzel hazırlanmış. teşekkürler

Yorum Gönder