23 Mayıs 2012 Çarşamba

Yoğun Pişiklerden Nasıl Kurtulduk.

Zaman buldukça ve elimden geldiğince sizden gelen soruları cevaplamaya çalışıyorum. Bu sorular genelde yogun pişiklerden nasıl kurtuluruz şeklinde oluyor. Daha önce Yoğun Pişiklerde Pişik Kremi Seçimi adlı yazımda pişik kreminde dikkat edilmesi gerekenleri tecrübemiz elverdiğince yazmıştım. Bu gün ise pişik döneminde uyguladığımız farklı bir şeyden bahsedeceğim. Her zaman söylediğim gibi paylaştıklarım bizim gözlemlerimizden ve bebeğimizin verdiği tepkilerden ibarettir. Unutmamalı ki her bebeğin cildi ve bünyesi farklı olduğundan yapılanlar aynı sonuçları doğurmayabilir.

Öncelikle yoğun pişik döneminde birçok krem denediğimizi bir kez daha söylemek isterim. Bu süreçte tanıştığımız %40 çinko oranlı kremi (adını isteyen mail yoluyla bana ulaşabilir)kullanırken birşey dikkatimizi çekti. Krem ufaklığa
iyi geliyordu ama cildinde fazla durmadığı için istediğimiz neticeyi alamıyorduk. Bez tarafından çok çok çabuk emiliyordu. Bunun üzerine beş altı yaprak kaliteli ve kalın tuvalet kağıdını katlayarak ufaklığı kremledikten sonra poposu üzerine koyduk. Krem ciltte fazla durmaya ve pişikler hızla kaybolmaya başladı. Ayrıca tuvalet kağıtları sayesinde daha az bez kullanmaya başladık. Çünkü ufak kaka kaçırmalardan dolayı bezler çok çabuk kirleniyordu. Bu sayede kirlenen tuvalet kağıdı oluyor. Onu da yenisiyle değiştiriyor ve bez israfını da önlüyorduk. Ufaklığın şu anda pişik derdi bulunmamakta gün içinde kremi pek kullanmıyoruz. Ama yatmadan önce mutlaka kremi kullanıyoruz. Bu sayede gün içinde ister istemez tahriş olan cildi gece boyunca dinleniyor ve krem sayesinde yenileniyor. Eğer bebekleriniz gece kaka kaçırmıyorlarsa mutlaka kremleyip öyle yatırın. Hatta yoğun bir pişik varsa ve siz yatmadan önce bebeğinizi kremliyorsanız gece belli saatlerde kalkarak tekrar kremi tazeleyin bu gece boyunca kaka kaçırmayan bebeğinize eksta bir cilt bakım takviyesi olacaktır.

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere bebeklerinize acil şifalar dilerim. Ayrıca bizimle tecrübelerini paylaşmak isteyen başından geçenleri yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm yollarını bu hastalık ile uğraşan aileler ile paylaşmak isteyen duyarlı okuyucularımıza blogumuz her zaman açıktık.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba benim bebeğiminde kolostomisi var ve fena halde stomanın etrafı pişik oldu... O dediğiniz çinkolu kremi kullanıyoruz bizde. Başlarda bende tuvalet kağıdı kullandım kremledikten sonra ama kakayı yaranın üzerinde tuttuğunu düşünüp vazgeçtik bu uygulamadan. Şimdi okuyunca bi umutlandım yine...

arm dedi ki...

Merhaba Elif Hanım

Öncelikle çok geçmiş olsun. Kolostomili çocuklarda dikkat edilmesi gereken bir çok nokta var. Herşeyden önce çok temiz tutmak gerekiyor. Bakımı gerçekten ayrı bir çaba gerektiriyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Tuvalet kağıdı kullanımı bizim çok işimize yaramıştı ama bu çocuktan çocuğa fark edebilir bünye ile alakalı durum bu. Çocuğunuzu çok iyi gözlemleyin ve hangi uygulama iyi geliyorsa onu kullanın. Bizim amacımız " bakın böyle birşey de var sizin yöntem sıkıntı ise bunu da deneyebilirsiniz " şeklinde yol göstermek. Yoğun pişiklerde kolostomi etrafına " yara örtüsünü " mutlaka kullanın derim.

Yorum Gönder